Min tankebubbla

Alla inlägg under april 2016

Av mammatillelise - 6 april 2016 14:29

Kom idag. Det var en rosa parkas och hängselbyxor till E. Parkasen, i stl 92, är bara lite lång i armarna. Den är jättebra till våren och sommaren :) Byxan är rätt stor och den kan hon säkert ha ett tag :)

Idag har M hämtat fotona som jag beställde från photobox. Är jättenöjd, mycket bra kvalitet och pris. Jag ville framkalla alla nya foton i mobilen för att kunna ta bort dem sen. De tog upp jättemycket plats på minnet och nu har jag äntligen rensat.

Nu tänkte jag steka lite pannkakor :)

Av mammatillelise - 5 april 2016 21:43

Har inte gjort något alls idag. Det var grått och mulet ute, orkade inte gå ut med vagn eller träna med hjulet. Jag har fortfarande träningsvärk i knävecken, hoppas det blir bättre så jag kan fortsätta med träningen :)

Hoppas på bättre väder resten av veckan är mycket piggare och orkar mer då.

E har börjat ta allt fler steg själv och går längre för varje gång, hon har bättre balans och står själv längre stunder också, min lilla älskling :) Det blir jobbigt nu när hon är snabb och är överallt. Hon drar ner dvd filmer och öppnar fodraler, petar på tv skärmen, drar ner allt från bord, petar på högtalare mm. Man måste verkligen vara efter henne hela tiden, lilla busfrö :)

Av mammatillelise - 5 april 2016 10:20

Vaknade av huvudvärken denna dimmiga morgon. Jobbigt när det trycker mot ögonen så där, har tagit 3 tabletter som vanligt och hoppas att det går över snart. E vaknade ofta inatt, igen, och ville amma länge. Jag tror inte att det är uppvaken som gör att jag har ont. utan vädret. Jag är väldigt väderkänslig, om kan kan kalla det så. Högtryck och lågtryck kan ge mig huvudvärk och det brukar hålla i sig rätt länge, trots tabletterna. Nu är det dimmigt och det verkar påverka också, dumma väder.


Vi fortsätter att vänta på samtal från securitas, M är rätt orolig att de inte hör av sig. Jag tycker att det är konstigt att nu, efter utbildningen, får han sitta så länge och vänta på att ha introduktin. Han måste ju ha sina praktiktimmar och gå VU2 innan han är färdigutbildad, fattar inte varför de drar ut på det. Ovissheten är inte rolig, sen vet vi ju inte om han får vara kvar efter sommaren... Nu har det gått en veckan sedan de ringde och frågade hur det gick på utbildningen, vi trodde att han ska påbörja sin praktik strax därefter, men nej...Jaja, inget att göra åt det, bara vänta.

Av mammatillelise - 4 april 2016 23:26

Jag har dålig samvete för jag har hoppat över två dagar nu. Hade ont i axlarna och idag kom en rejäl träningsvärk i knävecken. Vet inte vad det kan bero på, kanske hjulet? Så jag tar lite paus från det.

Idag beställde jag en söt rosa parkas och hängselbyxor till E, på H&M. Det kommer börja bli varmt i hennes nalleoverall snart :)

E vill inte äta något, inte heller borsta tänderna. Detta gör mig jättestressad hon måste ju få i sig näring och äta varierat. Det enda hon äter är smörgåsrån med pålägg och makaroner samt några grönsaker och frukt. Hon ammar ju till och från, men jag vill att hon ska äta mat. Hoppas det blir bättre när tänderna kommit så hon får tugga ordentligt. När hon vägrar borsta låter vi henne tugga på borsten så hon får lite fluor. Vägrar släppa tandborsten, när vi vill borsta, hon vill hålla själv och det går inte att borsta ordentligt :(

Av mammatillelise - 4 april 2016 19:00

Är jag idag, men har lagt mig och vilat lite under dagen medan E sov :)

Vi har varit ute och handlat till lite grejer på Hemköp. Nu ska vi verkligen försöka planera maten bättre, laga hemma och inte köpa så mycket ute. Vi brukade äta ute jätteofta, eller köpa hem pizzor, hamburgare, kina mat mm. Pengarna bara försvinner och det känns som att man inte har koll på vart de tar vägen.

Nu har vi börjat med matsedlar, som sagt, och gör inköp utifrån det som ska lagas under veckan. Känns mycket bättre att veta vad vi ska äta varje dag :)

Securitas ringer inte. Fattar inte varför M skickades på utbildning, redan i mars, om de inte har behov just nu. Vi hoppas att det blir snart, men tänk så blir det först i juni då? Shit så jobbigt då får han bara jobba i 3 månader, antar jag. Vi hoppas ju att han får vara kvar som behovsanställd och få fast så småningom. Nu ska jag inte vara negativ. De ringer kanske under veckan eller nästa vecka. Kan ringa när som helst egentligen...

Av mammatillelise - 4 april 2016 00:15

M är orolig att Securitas ändrar sig och kommer inte behöva extra anställda. Det har faktiskt hänt när han sökte jobb hos andra arbetsgivare att de ändrade sig och ingen blev anställd. Har hänt mig också.

Igår, när jag var hos mamma gick M till R, en av hans falska vänner. Han lägger sig i allt, hela tiden. Frågar om M har jobb, påpekar att ingen av oss har jobb. Varför ska han lägga sig i, sköt du ditt! Vi har varandra och M har redan fått ett jobb.

Mig ska han inte ens nämna. Han ska ge fan i vad jag gör och inte gör! Jag, som mamma, väljer mitt barn framför karriären. E behöver mig och jag tänker inte tvinga henne att ge upp amning om hon inte är redo än. Jag bryr mig inte ifall folk tycker att barn över ett år är för gamla för att ammas. Alla ska ha åsikter, speciellt R. Antar att han är grön av avund över att min M har ett liv och familj, det har inte han och han är 31 år. Jag har sett hur han behandlar tjejer och det förvånar mig inte att han är singel. Han längtar efter barn, ja men skaffa flickvän istället för att lägga dig in i andras liv. Den andra M idioten hör inte av sig, sedan jag bad honom att dra åt helvete. Skönt! Den idioten förgiftade våra liv.

Orka ha såna vänner, det säger jag igen. Det är inga riktiga vänner, som är avundajuka och skadeglada. Just därför har jag inga nära väninnor. Det räcker för mig att umgås med kollegor och klasskamrater, inte öppna upp mig. Har varit med om "backstabbig", avundjuka väninnor, aldrig mer.

Hoppas på bättre sömn inatt :)

Av mammatillelise - 3 april 2016 20:45

Vi har alltid svårt att planera vad vi ska äta varje dag, så nu tänkte vi testa att göra matsedel varje vecka. Det kanske blir lättare när man vet vad man ska förbereda och köpa. Det är så svårt att komma på vad man ska äta samma dag.

Nu har jag kollat några recept och sammanställt sedel för två veckor. Hoppas det ska fungera bra och att det blir gott :)

Utifrån recepten har jag bestält mat från Coop.se Har dock inte beställt grönsaker. Av någon konstig anledning tycker jag att beställda grönsaker smakar äckligt, både från Coop och Mathem. Grönsaker ska vi köpa i en fysisk affär :)

Av mammatillelise - 3 april 2016 14:46

E sov rätt ok halva natten, jag blev glad och förvånad :) Men sen vaknade hon vid 4-tiden och ville bara amma, så fort jag tog bort blev hon hysterisk. Vet inte vad det beror på, hon brukar somna om rätt snabbt när hon ammas, kanske hade hon ont i magen. Hon sov djupt för det mesta inatt, ibland sover hon bättre och länge. Tror att hon vaknar för att hon är hungrig, hon äter ju så dåligt.


Har känt efter lite och det verkar som att hörntänderna är på gång. Om alla tänder ska börja komma samtidigt, så kan det vara orsaken till att hon inte äter vilket leder till ständiga uppvak. Hennes tänder är ju rätt försenade, hon har bara fyra framtänder. De andra borde ha börjat visa sig för ett tag sen, men  nej. Hon ör grinig och mammig just nu också.


Ny vecka framför oss och vi fortsätter vänta på att Securitas ska höra av sig. Det är rätt tajt med pengarna också pga. våra CSN lån. Vi ska egentligen betala under samma månader, därför bestämde jag att betala i förväg så vi slipper ge 4000 kr under en månad. Men nu måste vi ändå betala 1800 kr två månader i rad, så det är jobbigt.


Presentation


Välkommen till min blogg om allt och inget :D

Jag bor i Skåne med min man M och dotter E. Har tagit tandsköterskeexamen i jan. 2015, två veckor efter föddes E.

Här skriver jag om familjelivet och andra tankar som snurrar runt i huvudet :)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Translate

Gästbok

Pinky Design Pointer

Ovido - Quiz & Flashcards