Min tankebubbla

Alla inlägg den 28 april 2016

Av mammatillelise - 28 april 2016 22:28

Nu har E redan vaknat flera gånger. Min lilla, förkylda älskling. Näsan rinner och täpps till, så hon får svårt att andas och vaknar. Blir svårt för henne att amma också när hon inte kan andas med näsan, hon blir jätteledsen. Nu har jag sprayat henne i näsan med saltlösning, Physiomer baby, och de verkar ha blivit lite bättre. Hon ammar och halvsover, låter inte lika jobbigt, men täppan kan komma igen under natten.

Nu har jag också börjat få lite halsont, hoppas bara att det inte bryter ut imorgon. Hatar förkylningar :( Stackars E hoppas hon får sova, hon fick värsta paniken när jag sprayade. Vi har nässug också, men den vill jag inte använda om den absolut inte behövs. Kan ju bli ännu värre om man irriterar slemhinnorna.

Av mammatillelise - 28 april 2016 14:17

Hennes näsa rinner, till och från, och hon småhostar. Undrar om M har smittat henne eller ifall det var såpass kallt när vi var ute så hon blev förkyld. Hon är dock pigg och glad ändå och verkar inte alls vara påverkad.


Nu kom svaret från cellprovet, det var normalt. Skönt, jag är alltid lite småorolig innan svaret kommer. Man vet aldrig, tar ändå 2 år mellan dessa prov.


Idag har jag sökt ett jobb på en klinik som kommer öppna till sommaren, här i närheten. Det jobbet vill jag verkligen ha, men vet inte hur det löser sig med förskola om man måste börja innan augusti. Nu är jag rätt säker på att jag inte får detta jobbet, har ju skrivit att jag har barn och att hon ska börja förskola i augusti. Det hade varit min dröm arbetplats, så nära hemmet. Samtidigt vill jag inte ha E på förskola på heltid som jag sa tidigare. Men det hade kanske löst sig om M hade jobbat mycket nätter och vi vet inte hur ofta han ska jobba efter sommaren. Blir kanske rätt lite pass och då kan han ju vara hemma med E.


Jag blir så arg när det sägs att det behövs tandsköterskor och så är de så petiga med vem de anställer. Man måste ha 100 års erfarenhet och vara datortekniker, innan man ens blir kallad till intervju. Ja, småbarn verkar också vara ett jättehinder, med VAB osv. Många tandsköterskor som jobbar nu är lastgamla och vi nyexade får ingen möjlighet att komma ut på arbetsmarkanden. Jag såg ju hur de var mot mig på mina praktiker (speciellt min sista handledare), berättade bara negativt om yrket: dålig lön, mycket ansvar, otacksam jobb osv. Kändes som att de ville skrämma bort en så man inte tar deras jobb, så jävla dåligt! Det fanns ingen vilja att hjälpa mig när jag behövde hjälp. Nu söker jag dessa jobb och hoppas att någon anställer mig samtidigt är jag osäker på om jag klarar av jobbet och arbetsuppgifterna. Har ju knappt lärt mig nåt...Kan inte säga att jag kan det ena och det andra när jag inte kan, så ja då blir man kanske inte så anställningsbar. Sen att få sparken under provanställningen för att man inte fixar jobbet är ju en törn för självförtroendet.

Presentation


Välkommen till min blogg om allt och inget :D

Jag bor i Skåne med min man M och dotter E. Har tagit tandsköterskeexamen i jan. 2015, två veckor efter föddes E.

Här skriver jag om familjelivet och andra tankar som snurrar runt i huvudet :)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Translate

Gästbok

Pinky Design Pointer

Ovido - Quiz & Flashcards