Min tankebubbla

Alla inlägg under januari 2016

Av mammatillelise - 23 januari 2016 20:58

Har det varit idag. Av någon konstig anledning så äter E hos mormor. Det är inte mycket mat som E äter, hon har mest fastnat för gurka, smörgåsrån med pastej och pasta. Kött, kyckling och fisk spottar hon ut. Hemma har hon börjat med att spotta ut all mat, men hos mormor så åt hon både pasta och smörgåsrån med god aptit. Hon kanske vill vara i famnen när hon äter så det ska vi försöka med hemma.

Vi har börjat sätta E på pottan och än så länge har hon kissat i den 2 gånger, vår duktiga älskling :)

M har smsat och har inte gjort så mycket idag. Vi verkar ha fått problem med datorn, efter att han började spela Star Wars. Spelet verkar förstöra grafikkortet och det är han lite sur över.


Av mammatillelise - 23 januari 2016 15:12

Nu är vi hos mamma och jag försökte vila lite, svider i ögonen, men det går inte. Lyckas inte somna alls, får försöka lägga mig tidigare ikväll. Kan bero på att jag är nervös inför nästa vecka, då ska ju M få reda på ifall han har gått vidare i rekryteringen till Securitas. Skulle det brista så har han även anmält sig till BYAs väktarutbildning, har redan fått en betalningslänk innan han kan göra testerna där. Men det väntar han så klart med, får han jobbet så betalar Securitas den utbildningen.

Nästa vecka ska det tvättas och städas. Es mor-och farföräldrar kommer på hennes födelsedag och det ska vara rent :)

Av mammatillelise - 23 januari 2016 09:12

E sov rätt dåligt inatt, vaknade flera gånger och ammade. Tror mest hon använder mig som napp. Hon äter väldigt dåligt just nu också, mittersta tänderna i överkäken har precis brutit genom. Odontologisk benämning på tänderna som är på gång är 51, 61, 71 och 81 :)

Nu måste vi gå upp så vi hinner med tåget. M kör oss till Knutpunkten och sen ska han iväg på skyttetävling. Japp, vi har en pistol hemma på 22 kaliber. Det går att hyra pistoler på klubben, men är smidigare med en egen så den har han i vapenskåpet.

Trött man är då, brukar sova till 11 annars för att sova ikapp alla uppvak. E är också trött, hon blir ofta grinig på tåget.

Av mammatillelise - 22 januari 2016 23:00

Riktigt trött blev jag efter att ha följt Lisa Holm-rättegången hela dagen. Hoppas verkligen att Hovrätten fastställer livstidsdomen. Fruns vittnesmål var ju oförskämd och respektlös på alla plan. Vilken sjuk kärring alltså, som vill fria denna vidriga mördare trots alla bevis mot äcklet.

M har varit på intervju hos Securitas idag. Igår gjorde han rekryteringstestet och det gick mycket bra :) Nästa steg är att de ska ringa referenser. Detta var väl sommarjobb, men de sa att många får förlängt. Man vågar ju nästan inte hoppas på att han får det, blir ju hela tiden besviken. De hör av sig nästa vecka.

Hoppas han får jobbet så han inte har tid att tänka på sina vidriga förre detta vänner som vi bröt kontakten med. Skulle ha gjort det för länge sen egentligen. Det har blivit lite tyst och tråkigt kanske, men vi har det mycket lugnare nu.

När det gäller mig så verkar det som att jag blev bortvald från alla tjänster. Fick inte ens en intervju i Lund där jag var en av 6 sökanden...detta känns lovande....not. Ska även börja betala av på CSN skulden nästa månad och ingen jobb i sikte. Har sökt 2 kundtjänst jobb, får se om nån hör av sig här då. Inte så troligt dock, för jag kan varken danska eller norska.

E fyller 1 år nästa söndag så vi ska beställa tårtan i veckan. Min lilla guldklimp redan 1 år :)

Imorgon åker jag och E till mamma i Landskrona och ska ta det lugnt.

Av mammatillelise - 11 januari 2016 19:33

Idag inleddes hovrättsförhandlingar i Lisa Holm fallet. Jag har följt hela dagen. Tyckte ännu en gång att åklagaren samt målsägarbiträdet var superduktiga i sin sakframställan. Åklagaren tar "hål" på alla "expertvittnen" försvaret kommer med, hoppas han fortsätter med detta.

 

Däremot advokaten.....Herregud.....Trodde verkligen att jag har hört det värsta från henne i Tingsrätten, att det inte kunde bli värre, men det blev det. Det hon svamlade om idag var bortom min förstånd. 

 

Jag vill börja med att säga att hon lät, både i skrift samt ljud otroligt nedlåtande mot Lisa Holm. Jag störde mig fruktansvärt mycket på att hon kallade Lisa för "flickan" istället för Lisa eller Lisa Holm. Sedan har hon mage att påstå att "flickan" har kanske LEKT ?!! i ladan och det är därför hennes dna fanns där. Hallåååå....ett hårstrå på typ 2 m höjd av att hon har LEKT i en skitig lada....lekt med vaddå? Dessa repstumpar som hade både hennes och Nerijus dna på. Hon har mage att uttrycka sig på detta viset i en Hovrätt, att en 17-årig "flicka" har "lekt" i ladan....framför hennes anhöriga. Så jävla smaklöst! Jag vet inte vad jag ska säga helt enkelt..... 

 

Sen tar hon upp detta med avföring i ladan: "Detta är på landet, sånt händer" Menar hon att människor som bor på landet använder inte toalett och bajsar i alla möjliga utrymmen, på sin arbetsplats t.ex?? Detta är normalt enligt henne..ok.

 

Spermafäckar " Detta är tabu i Litauen att onanera på sin arbetsplats" No shit!! Är väl inte så friskt att onanera framför ett fönster medan man tittar på förbipasserande tjejer samt att skita ner väggen på ens arbetsplats med sperma. 

 

Hennes "expertvittnen" är varken pålästa eller insatta i fallet. Idag ifrågasattes förhörsteknikerna. Att Nerijus och frugan blev utsatta för en psykisk påfrestning vid förhör. Men han har ju inte erkänt, då har de tydligen inte tryckt tillräckligt hårt.

 

Jag skämdes för Inger Rönnbäck idag och hennes sjuka, osmakliga påståenden. Tycker att hon är skyldig familjen en ursäkt för hur hon har pratat om deras dotter/syster. Alltså bara massa irrelevant svammel med ytterligare smutskastning mot allt och alla från Rönnbäck idag. Det kändes som en omtuggning av hennes slutplädering från Tingstätten. Allt var i princip exakt likadant. 

 

Ja, hon verkar efterbliven. Tror inte hon får fler fall efter denna cirkus hon har kommit med i 2 instanser.

Av mammatillelise - 5 januari 2016 06:53

Vaknade lite efter 6, kunde inte somna om. Sen fick jag huvudvärk och ont i ögonen, jobbigt! Gick upp och tog 2 panodil och en diklofenak, såg att det snöar ute. Hoppas värken går över och jag lyckas somna om. Jag hatar när jag inte kan somna om, varför ska det vara så svårt!!

E sover bra inatt i alla fall :)

Av mammatillelise - 4 januari 2016 23:45

Vi lyckades se klart filmen, trots en överaktiv bebis :)

Ska lägga oss nu och försöka få henne att komma till ro, inte alltid så lätt :(

Av mammatillelise - 4 januari 2016 21:04

Ikväll blev det klyftpotatis med fläskfile till middag. E fick i sig några potatisar innan hon slängde resten på golvet  . Till lunch åt hon lite dinkelpasta och avokado. Jag blir så glad när hon får i sig mat, istället för att leka eller kasta den på golvet. Är orolig att hon ska rasa ner i vikt för hon är så petig med maten eller äter ytterst lite, när hon väl äter.


 

Jag börjar få dålig samvete för jag har slutat träna. Tror jag har blivit lat...Jag och M har köpt 3 mån Krav Maga träning, det är självförsvar och betyder närkamp. Samtidigt har jag kört 7 min träning, via appen. Började känna lite värk i foten och gjorde uppehåll med båda. Nu går ju Krav Magan ut den 16 jan och då måste vi köpa ett nytt medlemskap på 1 år, vilket vi inte kommer göra för det är lite tajt med pengarna nu. Så ja, det känns som att jag låter mig förfalla. Kan ju alltid börja köra 7 min igen, men tror inte att den hjälper mot min lilla mammamage som putar ut en aning    

 

Jag behöver motivation för att börja träna och ta hand om mig, igen. Att sitta hemma och läcka mjölk är inte tillräcklig motivation  

 

Ikväll ska vi försöka titta på film, 400 Days. Den handlar om ett experiment som går ut på att skicka astronauter på en simulerad resa till en avlägsen planet för att testa psykologiska effekter av rymdresor. De är instängda i 400 dagar och besättningens mentala hälsa börjar att försämras, när de förlorar kontakten med omvärlden...

 

 

 

 

Presentation


Välkommen till min blogg om allt och inget :D

Jag bor i Skåne med min man M och dotter E. Har tagit tandsköterskeexamen i jan. 2015, två veckor efter föddes E.

Här skriver jag om familjelivet och andra tankar som snurrar runt i huvudet :)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Translate

Gästbok

Pinky Design Pointer

Ovido - Quiz & Flashcards